10. tammikuuta 2017

LIIAN PITKÄ KOTIMATKA

Viime postauksen lopetin sanoihin, että nähdään viimeistään sunnuntaina Suomi! No eipä nähty. Osa varmaan näki uutisissa juttuja Istanbulin lumimyrkystä, jonka seurauksena peruttiin satoja (varmaan lähemmäs tuhat) lentoja. Ja meidän oli yksi niistä! Ei siis vielä perjantaina lähdetty mihinkään, istuttiin kentällä puoleen yöhön asti, jolloin kerrottiin, että lento todella on peruttu.

Lauantaina ei päästy vieläkään minnekkään. Oltiin onneksi saatu hotellihuoneet läheltä kenttää ja päivä kuluikin Miamissa - sinänsä siis ihan hyvä paikka jäädä jumiin. Sunnuntaina lähdettiin viimein sitten puolilta öin kohti Istanbulia, jossa oltiinkiin paikallista aikaa maanantai-iltana. Ja Istanbulissa oli kaaos, lumisadetta oli kestänyt kolme päivää. Jonot oli pitkiä, meillä onneksi oli jo liput seuraavalle lennolle, joten niitä meidän ei onneksi tarvinnut jonottaa! Osa suomalaisista oli jonottanut niitä 10 tuntia :-) Hotelliin ei ikinä päästy, sillä ensinnäkin jono passin tarkastukseen oli monia tunteja, ja hotellijono oletettavasti myös. Ja koska Istanbuliin oli jäänyt tuhansia ihmisiä, ei hotellia olisi ainakaan läheltä saatu.


.
Noh, vietettiin sitten yö kentällä, kenttä vilisi läpi yön ihmisiä ja vihdoin ja viimein aamupäivällä päästiin Helsinkiin vievään koneeseen. Nyt ollaan Suomessa, ja vaikka laukut jäivät matkan varrelle, ei se just nyt haittaa yhtään. Neljän vuorokauden on-off matkustamisen jälkeen on ihanaa tehdä muutakin, kuin odottaa!

Meidän tilanne oli sinänsä monin verroin osaa parempi, jotkut oli vetänyt neljänä eri päivänä passintarkastukset, lippujen jonotukset ja kaikki muut jonotukset vain huomatakseen, että sen päivän kone oli jälleen peruttu. Me onneksi vietettiin ne kaksi ylimääräistä yötä Miamissa, mikä oli paljon parempi vaihtoehto, kuin Istanbul kaaoksen keskellä :-D Ehkä koulu vähän kärsii tästä (tällä hetkellä about miljoona poissaoloa), mutta ei se mitään...

Viikkokatsaus vasta tulee huomenna, yllä mainituista tekijöistä johtuen. Loistavaa tiistaita!

1 kommentti:

  1. haha, onneks oot nyt takas suomessa!

    http://iisamus.blogspot.fi

    VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat tervetulleita! ♥