20. heinäkuuta 2017

5 X MIKSI ETELÄ-RANSKA ON HYVÄ LOMAKOHDE


.
Ranska, ranska, ranska - mun ehdoton lempparimaa, jossa tulee käytyä montakin kertaa vuodessa. Mutta miksi Ranska on mun mielestä niin hyvä kohde? Keskitytään tässä Etelä-Ranskaan, sillä täällä päin on yksinkertaisesti tullut vietettyä eniten aikaa, vaikka löytyy muualtakin Ranskaa aivan ihania paikkoja! Tässä olisi viisi syytä, miksi Etelä-Ranska on hyvä lomakohde:


.
Nizzaan lentää Helsingistä reilu kolme tuntia, nopeimmillaan on matka taittunut kahdessa ja puolessa, kun taas välillä on mennyt kolme ja puoli tuntia. Lentomatka on siis todella lyhyt, eikä matkustamiseen mene koko päivää. Tämän takia esimerkiksi pitkäksi viikonlopuksi reissuun lähtö onnistuu mainioisti. Norwegian myös lentää nykyään ympäri vuoden suoraan Helsingistä Nizzaan, joten ylimääräisiä tunteja ei kulu esimerkiksi Frankfurtissa odottaen. 


.
 Etelä-Ranskasta löytyy jokaiselle jotain, siis ihan oikeasti. Rantaan haluavalle löytyy kilometritolkulla ihania hiekkarantoja, shoppailijalle löytyy ostoskeskuksia ja ostoskatuja, niin edullisia liikkeitä, kuin niitä luksusliikkeitäkin, ja seikkailua etsivälle löytyy varmasti erilaisia aktiviteetteja loman jokaiseksi päiväksi. Ja koska tarjonta on laaja, voi yhtenä päivänä maata rannalla ja toisena päivänä taas laskea koskea kumiveneellä alas vuorilla - ihan parasta!


.
 No ne Alpit! Vaikka Etelä-Ranska ei ole ehkä se ensimmäinen asia, joka tulee Alpeista puhuttaessa mieleen, on täälläkin päin ihan mahdollista lasketella! Ei tietenkään ympärivuoden, mutta ainakin vielä huhtikuun alussa lunta riitti ja lämpötilakin oli 30 astetta rannikkoa kylmempi! Nizzasta ajaa alle kahdessa tunnissa Isola 2000:een, joka tosiaan on lähin laskettelukeskus. Bussi sinne ei taida myöskään maksaa juuri mitään, ellen ihan väärässä ole :-D Kylä siellä ei ole mikään idyllinen, vaan vähintäänkin outo rakennelma, mutta muuten varsin toimiva keskus! En ehkä kokonaiseksi hiihtolomaksi sinne lähtisi, mutta esimerkiksi pääsiäislomalla ihan kivaa vaihtelua ajaa sinne aamulla ja tulla illalla takaisin. Porukkaakin on muuten vähemmän, kuin niissä tunnetuimmissa Alppi-kohteissa, kuten esimerkiksi Chamonix'ssä!


.
Ranskalainen ruoka on hyvää, eikä varmasti tule vastaan ongelmaa ruuan suhteen. Eli vaikka sammakon reidet, simpukat tai etanat eivät kuuluisikaan lempiruokiisi, et varmasti tule nääntymään nälkään. Ranskalainen pizza on myös huippu hyvää, ihan italialaiselle vertailukykyinen. Myöskin jäätelö on ihan super hyvää! Mutta kyllä niitä etanoita kannattaa ainakin edes maistaa ;-)


.
Muutenkin Ranskassa vallitseva fiilis on niin kiva! Kaikkialla on tosi kaunista, rakennukset ovat pääsääntöisesti hyvässä kunnossa ja kaikki vanhatkaupungit ovat vaan niin ihania. Nämä kuvat ovat muuten Èzestä (paitsi neljä viimeistä on Monacosta!), joka on ehkä maailman söpöin paikka. Ranskan kieli on ihanan kuuloista, vaikkakin aika vaikeaa - nimimerkillä opiskellut kahdeksan vuotta, eikä siltikään osaa oikeasti paljoakaan.


.
Vaikka Nizza onkin turistikohde, on täällä oikeasti niin paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Jos sen sijaan, että majoittuu hulppeassa hotellissa uima-altoineen ihan Nizzan ytimessä, vuokraa ihanan talon jostain vähän kauempaa, voi lomasta saada ihan erilaisia juttuja irti. Koska Ranskan Riviera on vaan niin paljon muutakin, kuin Nizzan hiekkarannat turisteineen nauttimassa etelän lämmöstä.


.
Jos olisin lentoyhtiö, hotelli tai matkatoimisto, sanoisin vielä, että tule ja koe. Mutta ehkä se pätee joka tapauksessa. Etelä-Ranska on vaan niin kiva - Antibes on mun toinen koti.

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus, hyviä pointteja ja perusteluita! Ranskaan ois kyllä niin ihana matkustaa näin "vanhemmalla" iällä niin reissusta jäisi ehkä jotain käteenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihanaa että pidit! :-) Varmasti reissusta tulisi erilainen, kuin jos oot siellä pienenpänä esim. vanhempien kanssa käynyt! Suosittelen ihmeessä jossain vaiheessa matkustamaan tännekin! :-)

      Poista

Asialliset kommentit ovat tervetulleita! ♥