27. syyskuuta 2017

PALJONKO VANHOJEN TANSSIT OIKEASTI MAKSAVAT?

Paljon aina puhutaan siitä, että nykyään vanhojen tanssit maksavat hirveästi, erityisesti siitä, että kaikilla ei yksinkertaisesti ole laittaa monia satoja euroja yhtä tapahtumaa varten - mikä on tietysti varsin ikävää. Mutta paljon tanssit sitten oikeasti maksaa, mikä on minimi hinta, missä kaikessa voi säästää, entä mihin kaikkeen sitä voi rahansa laittaa?

Nyt syksyllä aihe on varmasti monelle ajankohtainen, onhan nyt juuri se aika, kun ostetaan mekko vanhojen tansseja varten ja aletaan vähän miettimään myös asustepuolta. Itse tosin jätin sen vasta vuoden vaihteeseen, eikä sekään huono vaihtoehto ollut :-D Mun wanhoista kertova postaus löytyy täältä, jossa näkyy paremmin mun vanhojen päivän look! Siispä tässä teille nykyiset tai tulevat kakkoset infopaketti siitä mistä vanhojen hinta koostuu ja paljonko hintalappu voi esimerkiksi olla! 

Yleensä suurin menoerä on ylivoimaisesti itse mekko. Suomessa mekosta saa pulittaa monia satoja euroja, netistä voi hyvin saada sadalla eurolla. Tietysti aina voi ostaa kaverin vanhan tai vuokrata. Kukaan ei oikeasti tiedä paljon olet puvusta maksanut, ellet sitä itse kerro.

Muita suurempia hankintoja saattaa olla tanssikengät, mutta usein kaapissa voi jo hyvin olla tansseihin soveltuvat kengät. Itse halusin kengät pienellä ja helpolla korolla, eikä sellaisia multa löytynyt - kaikki olivat joko liian korkeita tai sitten korottomia.


Kampaukseen ja meikkiin voi itse halutessaan käyttää rahaa juuri sen verran kuin haluaa. Itse tehty kampaus ei välttämättä ole se kestävin (tosin mun taidoilla ei hienoakaan lettiä tehdä...), ja onhan se ihanaa kerrankin mennä vaan kampaajalle istumaan laitettavaksi. Vähän sama juttu meikin kanssa! Torstaina menin meikattavaksi ja perjantaina tein itse. Loppujen lopuksi lopputulos oli aika samanlainen, mutta oli jotenkin vähemmän stressaavaa mennä torstaina meikattavaksi ja meikki hoitui näppärästi kampausta tehdessä, joten myös aikaa säästyi! Totta kai on tosi jees, jos löytyy kaveri amiksesta, joka taitaa nämä kampausjutut :-D

Muita mahdollisia sijotuksia on muun muassa rusketus, ripsienpidennykset ja tekokynnet. Itse en kokenut noita tarpeellisiksi, mutta todella moni muu koki! Rusketuksen kanssa on vaan tärkeää välttää oranssia lopputulosta!

Kuitenkin moni asia voi ihan hyvin jo löytyä kotoa. Ennen koru-, meikki- tai kenkäostoksille lähtöä kannattaa tsekata mitä omasta takaa jo omistaa tai mitä kavereilta tai äidiltä löytyy. Se kolme vuotta sitten lahjaksi saatu koru voi olla just se täydellinen sun mekon kanssa! Äidiltä lainasin turkkia, sillä mulla ei ollut mitään tarpeeksi juhlavaa ja lämmintä takkia, enkä yhtä tilaisuutta varten halunnut takkia ostaa. Onneksi äiti pelasti!


Mutta mitä wanhat sitten mulle kustansivat? Mun mielestä tämä oli aika sellainen peruspaketti, ei mitään kovin turhaa ja kaikki oleellinen löytyi. Mekon tosiaan ostin Jenkeistä, joten siinä säästin jo paljon!

Mekko 237€ (silloisen kurssin mukaan, alkuperäinen hinta $250)
Clutch 33€ ($35)
Kengät 88€
Kampaus (sis. koekampaus) + meikki 160€
Korut 12€
Mekon lyhennys + pari muuta korjausta 70€

Yhteensä: 600€

Nyt kun jälkikäteen miettii, niin olisihan tuolla summalla tehnyt vaikka mitä, mutta toisaalta olihan se sen arvoista! Etenkin kun nämä ovat niitä once in a lifetime juttuja :-D Osa selvisi parilla sadalla ja osa taas käytti lähemmäs tonnin, riippuu ihan siitä mitä kukin kokee tärkeäksi - jokainen tyylillään!

Te wanhat jo tanssineet, paljon teillä meni rahaa wanhoihin - reippaasti mua enemmän vai paljon vähemmän? 

8 kommenttia:

 1. Wanhoihin palaa porukalla kyllä ihan järjettömiä summia, apua! :D Mulla tais kustannukset olla sillon kengät n. 40e + kampaus 120e eli yhteensä n. 160e. Mekon sain ilmaiseksi käytettynä ja korut + muut (laukku, takki) lainaan juhlapäivää varten. Enkä silti ollut todellakaan jätesäkkiin pukeutunut, haha :D Meikin teki maskeeraustaitonen kämppis. Wanhojen jälkeisenä kesänä lähdin viikon reissulle Puolaan, mielummin käytin rahat sinne kun kalliimpaan mekkoon! :D Mut mulla kävi superhyvä tuuri, että sain kaiken lainattua ja aivan ihanan mekon ilmaseksi tyypiltä, jolla liitty siihen huonoja muistoja eksänsä kanssa ja joka halus sen vaan äkkiä pois silmistä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä ne usein aika kalliiksi tulee! Tosi kiva, että sait mekon ilmaseksi, se kun yleensä on se suurin rahareikä :-D Maskeeraustaitoinen / kampaaja kaveri ois kyllä ollut ihan 5/5, harmi ettei sellaista lähipiirissä ollut... Toi on kyllä ihan totta, mielummin sillä rahalla loppupeleissä lähtee reissuun!

   Poista
 2. Mulla tanssit vasta helmikuussa, mutta nyt jo huomaa, millaisia summia porukka laittaa jo vaan mekkoon. Mun mekko maksoi 350€ ja selvisin vähällä! Mun ystävä pulitti mekkoonsa 600€. Hurjia summia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin tiedän monta, kenenkä mekko on just tota 600€ tai enemmän! Ei siinä mitään, mutta itse en ihan kuuttasataa halunnut mekosta maksaa :-D Hauskoja vanhojen tansseja sulle!

   Poista
 3. Välillä tuntuu että wanhoihin todella menee paljon rahaa! Mulla wanhat on edessä vasta helmikuussa ja ainakin vielä oon selvinnyt vähällä. Mekon ostin -50% eli 185€ ja kenkiin taisi mennä 30€. Kampaus enää maksettavaa eli alle 400€ (toivottavsti) pääsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Etenkin kun laskee kaikki yhteensä, tulee loppusummasta aika suuri... Kiva, että löysit mekon alesta - säästi siinäkin jo paljon, ja varmasti on myös kiva mekko! :-) Hauskoja tulevia tansseja sulle myös!

   Poista
 4. Jep, monilla kuluu todella paljon rahaa! Toisaalta toivoisin monien katsovan kerran käytettyjä mekkoa, koska ne ovat edelleen yhtä upeita ♥ Mä ostin oman mekkoni reilulla satasella käytettynä ja olin kyllä tyytyväinen siihen :) Tietysti saa myös panostaa oman mielensä mukaan!

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, käytettynä ostaminen on totta kai ideaalitilanne - silloin voittaa myyjä ja ostaja! Mäkin niitä käytettyjä selailin netistä, muttei vastaan tullut yhtään mieleistä! :-)

   Poista

Asialliset kommentit ovat tervetulleita! ♥