29. marraskuuta 2017

MILLÄ MALLILLA MUN LUKIO ON?

Huomenta! Koeviikko on vihdoin mun osalta paketissa, joten tällä päivälle osui vapaapäivä. Aika jees! Loppua kohden koeviikot eivät enää oikeastaan tunnu sen kummoisemmilta, joka on osaltaan johtanut siihen, ettei koeviikkoja ehkä ota enää ihan tosissaan. Ei se lukion päättötodistus ole kuitenkaan niin merkittävä kuin ylioppilastodistus, jota varten tässä koko ajan tsempataan! 


.
Viimeinen jakso alkaa huomenna ja mulla on koko mun lukioajan rennoin lukujärjestys. Neljä kurssia, mikä tarkoittaa muun muassa neljää kympin aamua ja tiistaisin yhden tunnin koulupäivää. Kelpaa mulle paremmin kuin hyvin! Neljä kurssia siksi, että kaikki pakolliset kurssit ovat nyt suoritettu ja 75 kurssia kasassa. Kirjoitan keväällä vielä neljä ainetta (äidinkieli, pitkä matikka, fysiikka ja ranska), joten parista on kertauskurssit ja parista viimeiset syventävät kurssit. 

Syksyn kirjoitukset oli ja meni. Ruotsin tulos oli se, mitä olin odottanut ja mihin olin tähdännyt, vaikka sitä pari viikkoa sitten vähän jännitin. Nousi mun pisteet yhden pisteen verran alustavista, mutta sillä ei valitettavasti ollut juurikaan vaikutusta - sen verran selvä C se oli! Ruotsi ei tosiaan ole koskaan ollut mun vahvuus, eikä kielet nyt ylipäätäänkään. Ruotsin sanajärjestyksen opin oikeasti vasta tänä syksynä, joka muuten paransi kerta heitolla mun tekstien laatua. Onneksi kuitenkin kirjoitin ruotsin, en ilman kirjoituksia osaisi edes sen vertaa ruotsia. Ruotsi on kuitenkin Suomessa asuessa tärkeä kieli osata, eikä sen merkitystä tule vähätellä ainakaan täällä pääkaupunkiseudulla asuessa! Oon kuitenkin ihan tyytyväinen suoritukseeni, ei C ole mitenkään erityisen hyvä, mutta ei se musta ole mitenkään liian huonokaan. Ranskasta onneksi lähdetään tavoittelemaan hieman korkeampaa arvosanaa!


.
Tällä hetkellä lukio on siis varsin hyvällä mallilla! Jos ei mitään ihmeellistä epäonnistumista tapahdu kirjoituksien kanssa, niin eiköhän musta tule ylioppilas ensi keväänä. Tai no sen varaan on kaikki laskettu, joten parasta olisi valmistua ajallaan!

Ihanaa marraskuun toiseksi viimeistä!  

8 kommenttia:

 1. Itselläkin on ABI vuosi menossa ja lukion viimeiset rutistukset! Ihana kuulla, että koulun osalta kaikki pitäisi nyt olla kunnossa. Oikein paljon tsemppiä kevään kirjoituksiin! - People Believe

  VastaaPoista
 2. Huh huh, että fysiikkaa ja ranskaa aiot kirjoittaa, suuri hatun nosto sinulle! Itselläni fysiikka on juuri se aine, jossa eniten takkuaa tällä hetkellä koulunkäynti.
  Ihanaa kohta alkavaa joulukuuta sinulle ja ota kaikki irti tuosta sun rennosta lukkarista ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep sellanen ois suunnitelmissa :-D Fysiikka vaatii kyllä duunia, mutta ranska menee luultavasti ihan hyvin pienelläkin lukmisella! Tsemppiä sulle fysiikkaan, se ei tosiaan oo mikään helpoin aine <3 Kiitos samoin - mä otan!!

   Poista
 3. Kiva kuulla muidenkin koulunkäynnistä! Mulla on myös abivuosi käynnissä ja mä joudun pitkittää sen nelosjaksoon sillä oon vähän laiskotellut :D Mutta pitäs kans valmistua keväällä! Tsemii sulle vielä tähän loppurutistukseen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että pidit! Kiitos - tsemppiä sulle kans viimeisiin jaksoihin! <3

   Poista
 4. Onpa kaunis blogi. <3 Tsemppiä kirjoituksiin!

  katiannamaailmalla.blogspot.fi

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat tervetulleita! ♥