4. tammikuuta 2018

13 X TAPAHTUI PARIISISSA


.
Viikko Pariisissa meni yllättävän nopeasti - eilen oli jälleen aika palata Suomeen. Viikko oli kuitenkin erittäin onnistunut ja siihen mahtui paljon kaikkea kivaa ja jännää, mainittakoon niistä nyt muutama:

- Heti ensimmäisenä päivänä suunnattiin Disneylandiin. Kuten eilen jo kerroin, oli päivä todella onnistunut ja kiva, vaikka porukkaa oli vähän liikaa.

- Otin kerrankin loman todella rennosti - kuvasin todella vähän, Instagramiin laitoin vain pari kuvaa, mystorykin oli paljon hiljaisempi, kuin reissuissa yleensä. Ehkä kerrankin ihan hyvä niin, tuli ainakin nautittua enemmän ihan vaan siitä mitä itse näkee!


.
- Kaikki must nähtävyydet tuli tsekattua, vaikka Pariisissa on käyty jo monia kertoja aikaisemmin. Eiffelin torni nyt vaan on joka kerta niin ihana - ei Pariisin reissua ilman Eiffeliä.

- Vuoden vaihdos meni rauhallisissa merkeissä. Pariisissa ilotulitus on edelleen kiellettyä, eikä keskustaan lähteminen puolilta öin valoshow'n vuoksi ollut kovin houkuttelevaa. Hengailtiin sitten kämpillä muun muassa pelaten lautapelejä - ei siis yhtään hassumpi vuodenvaihde sekään.


.
- Peleistä puheen ollen - niitä tuli pelattua paljon! Kovassa kulutuksessa oli upouusi Trivial Pursuit (oli jo aika päivittää kysymykset 2000-luvulle) ja pöytäfutis, joka meidän kämpiltä löytyi!

- Käytiin syömässä monessa hyvässä ravintolassa. Vuokraamamme kämppä sijaitsi 10. kaupunginosassa, josta löytyi monia hyviä, paikallisten suosimia ravintoloita. Vuokraisäntämme oli suositellut niistä monia, eikä paikoissa kauheasti turisteja näkynytkään. Ruoka oli kuitenkin poikkeuksetta hyvää ja hinnat yllättävän edullisia. 


.
- Täytin 18! Nyt kotiin päästyäni pitää varmaan suunnata ostamaan jotain K18 tuotetta, ihan vaan siksi, että nyt mä voin. Synttärit reissussa ovat mulle jo tuttu juttu, mutta on se silti joka kerta ihanaa viettää merkkipäivää ulkomailla! Kiitokset kaikille onnittelijoille, niin täällä kuin muuallakin - ootte ihania.

- Tsekattiin läpi kolme eri näyttelyä. Louvre on nähty jo aikaisemmilla kerroilla, joten skipattiin se suosiolla ja käytiin katsomassa Irving Pennin valokuvanäyttely, POP ART -niminen näyttely, sekä tsekkaamassa nykytaidetta Fondation Louis Vuittonissa. Viimeisen paikan kattoterassi oli ainakin upea! Jos Pariisissa mielit museoon, suosittelen ostamaan liput netistä ennakkoon, jotta jonotusaika ei olisi niin pitkä.


.
- Reissun shoppailusaldo jäi erittäin vähäiseksi. Aikaisemmassa postauksessa näkynyt Vuittonin huivi oli synttärilahja ja sen lisäksi ostin ainoastaan yhden ihanan kašmirvillapaidan, kynsilakan ja kaksi käsirasvaa. En vaan yksinkertaisesti tarvitse nyt yhtään mitään, joten miksi kierrellä kaupoissa tuhraan luoden itselleen uusia (turhia) tarpeita. 

- Totesin, että lempialueeni Pariisissa on Le Marais - siellä talot ovat kuvauksellisia ja kaupat söpöjä. Jos muuttaisin Pariisiin ja budjetti sen sallisi, olisi Le Marais aivan ihana paikka asua! 


.
- Ei Ranskan reissua - tai lomamatkaa ylipäätään - ilman Coca-Colaa. En edes halua tietää monta pullollista sitä tuli viikon aikana juotua, mutta nyt ainakin tulee hetkeksi paussi Cokiksen litkimiselle. Ranskassa vesi vaan on yksinkertaisesti liian usein kauhean makuista, eikä ravintoloista ikinä saa sitä halppisvettä, joka on maultansa kaikkein parasta!

Pariisi oli jälleen aivan yhtä ihana paikka, kuin aikasempinakin kertoina. Aivan varmasti Pariisiin palaan vielä uudestaan ja uudestaan, ei paikka turhaan ole mun lempikaupunki. Nyt aletaan suunnittelemaan ensi viikon Tahkon reissua ja jännittämään, ajanko mä sinne vai joudunko tyytymään pelkääjän paikkaan.

Seuraavaan kertaan Pariisi! 


Tsekkaa myös:

4 kommenttia:

 1. Vaikuttaa olleen hyvä reissu <3 Pariisi olisi kyllä ihan super mahtavaa nähdä!

  http://erelkee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Oi että, vaikuttaa erittäin onnistuneelta reissulta! Joku päivä täytyy suunnata itselläkin Pariisiin ja Ranskaan ylipäätään :)

  http://elamaniminunvareillani-roosa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se tosiaan oli! Suosittelen kyllä - Ranska on aivan ihana maa! 😍

   Poista

Asialliset kommentit ovat tervetulleita! ♥