11. tammikuuta 2018

4 VINKKIÄ: HYVÄSTI HETKEN KIVAT VAATTEET

Mulla on yksi (oikeasti niitä on useampi, mutta keskitytään nyt vain tähän yhteen) paha tapa, josta haluan eroon. Mä luon itselleni kokoajan uusia, mutta turhia, tarpeita - mun ostoslista kasvaa kasvamista. Ostoslistalla olevat asiat myös vaihtuvat aika tiheään tahtiin, joten monesti mun ostokset tuppaa olemaan niitä hetken kivoja juttuja. Luonnollisesti en kaikkea mun listalta osta, koska yksinkertaisesti tajuan aika nopeasti, etten tarvitse sitä. Olisinko säästynyt monelta turhalta ostokselta, jos olisin antanut itselleni vähän aikaa?

Siispä, nyt uuden vuoden kunniaksi haluan tästä tavasta eroon. Sinänsä tästä tavasta on aika helppoa päästä eroon, sillä lopputuloksena on rahan säästyminen ja täydellisempi vaatekaappi. Lähtökohtana on seuraavat neljä keinoa, jonka avulla pääsen eroon mun hätiköidystä ja ailahtelevasta kulutuskäyttäytymisestä:


.
- Harkitse tuotetta pitkään. Pitkään ei tarkoita viikkoa, ei edes kuukautta. Nykyään mun lempivaatteet ja kengät ovat juuri niitä, joita olen harkinnut pitkään ja hartaasti. Vaikka ärsyttäisikin, että jotain ei saa heti, välttyy sillä monesti siltä, että ostaisi turhan tai keskinkertaisen asian. Ajan kanssa yleensä toteaa onko asia tarpeellinen ja siinä ajassa ehtii tutustua kauppojen tarjontaa laajasti ja löytää juuri sen täydellisen yksilön.

- Osta laadukasta. Yksi laadukas villapaita on paljon parempi, kuin viisi akryllipaitaa. Kun kerralla ostaa laadukkaan takin, laukun tai parin nilkkureita kestää ne parempina paljon pidempään eikä heti tarvitse ostaa tilalle uutta. Laadukasta vaatetta voi käyttää huoletta, ilman pelkoa nukkaantumisesta. Usein laadukkaammista materiaaleista tehdyt vaatteet ovat myös hintavampia ja usein ainakin omalla kohdalla se saa minut harkitsemaan ostosta huolellisemmin. Win-win tilanne siis?


.
- Älä kierrä kaupoissa turhaan, jos et mitään oikeasti tarvitse. Yksinkertaista, mutta totta. Etenkin näin alennusmyyntien aikaan halpa hinta laskee kynnystä ostaa jotain - ihan vain siksi että se on halpa. Kaupoissa kiertely muutenkin lisää turhia tarpeita, sillä vaikka Mangossa tulisikin vastaan kiva villapaita, en sitä edelleenkään tarvitse, koska mulla on jo miljoona villapaitaa kaapissa. Ja lisäksi Mangon villapaidat tuppaa yleensä nukkaantumaan aika nopeasti.

- Kaikkea ei voi, eikä tarvitse saada. Niin se vaan menee, kaikkea ei voi yksinkertaisesti saada. Seuraan itse monia vanhempia bloggaajia tai vastaavia vaikuttajia ja aina silloin tällöin tulee fiilis, että ei vitsit, mäkin haluun tollasen. Siinä vaiheessa on hyvä hengittää syvään ja ajatella, että hei, mä oon vasta kahdeksantoista - ei mulla tarvitse olla asioita, mitä mua kymmenen vuotta vanhemmalla henkilöllä on. 

Nyt kun teoria alkaa olla aikalailla hanskassa, on aika kohdata tosielämä ja noudattaa näitä keinoja ihan oikeasti. Toivottavasti vain hetken kivat jutut vaihtuu pitkäikäisempiin klassikoihin - ne kun vaan on vuodesta toiseen yhtä ihania.

Näiden pohdintojen saattelemana toivotan teille ihanaa torstaita, sekä harkittuja hankintoja!

Tsekkaa myös:

6 kommenttia:

 1. Anonyymi1/13/2018

  Mistä nuo ekan kuvan ihanat kengät on?<3 tosi hyviä pointteja postaus täynnä. Näitä asioita pohdiskelin itesekin kaupassa eilen kun mietin, ostaisinko ”ihan kivan” alennuksessa olevan laukun joka oli 200€ halvempi kuin unelmalaukkuni. Jokin ei kuitenkaan natsannut vaan laukku jäi kauppaan ja säästäminen unelmaa kohti jatkui:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kommentti oli jostain syystä mennyt roskapostiin, joten huomasin tämän nyt vasta - pahoittelut siitä!

   Kiitos! Ne ovat itseasiassa Lidlin Esmara by Heidi Klum mallistoa (kirjoittelin niistä enemmän täällä: https://ainoaxberg.blogspot.fi/2017/10/alkusyksyn-ostokset.html) 😊!

   Hyvän päätöksen teit! Mielummin odottaa hetken ja kerää vielä sen 200 euroa ja ostaa sen oikeasti unelmalaukun! Toivottavasti saat vielä unelmalaukkusi <3

   Poista
 2. Nyt oli kyllä muuten tarpeellinen ja käytännöllinen postaus! Itsekin sorrun aina ostamaan hieman turhia vaatteita ja haluaisin kyllä siitä tavasta eroon. Hyviä vinkkejä, toivottavasti näiden avulla miekin pääsen sit tästä yhdestä pahasta tavasta eroon :)

  http://ellavilhelmiinaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa kuulla, että tästä oli hyötyä - toivottavasti säkin pääset tuosta tavasta eroon! kiitos! :-)

   Poista
 3. Hyvä postaus! Itselläkin menossa juuri projekti, jossa vaatekaapista saavat lähteä kaikki käyttämättömät ja huonossa kunnossa olevat vaatteet. Jäljelle jää ne vaatekaapin peruskivet muutamalla spesiaalilla vaatekappaleella maustettuna. Ja uusien asioiden ostamista harkitsen pitkään ja valitsen laadun hinnan edeltä! Täytyypä katsoa saisinko itsekin kirjoitettua aiheesta :)

  sannixo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon! :-) mun pitäisi ehdottomasti kanssa karsia mun vaatekaappia ihan huolella, siellä kun tuppaa olemaan paljon vaatteita, joita en oikeastaan käytä!

   Poista

Asialliset kommentit ovat tervetulleita! ♥